+31 492 359086
OVER OPLOSSINGEN PORTFOLIO ACTUEEL CONTACT +31 492 359086
 
 
 
 
 
 
 
PORTFOLIO
Hierna een selectie van ons werk. u kunt eventueel projecten selecteren op:
Machinebouw   Datalogging   Domotica en beveiliging   Besturingskasten   Alles

AGV haalbaar en betaalbaar voor iedereen
klanten:
Berkvens Green Mobility
Kuunders Technoware
Tot voor kort was het inzetten van Automatic Guided Vehicles (AGV’s) voor het beheersen en optimaliseren van intern transport geen vanzelfsprekendheid. De benodigde investeringen waren te hoog en in veel gevallen was het koppelen met een ERP-systeem te complex. Onze opdrachtgevers  (Berkvens Greenhouse Mobility en Kuunders Technoworks) wilden daar samen met ons verandering in brengen. Doel was om geautomatiseerd intern transport, gewasverzorging en oogstverwerking naar een hoger en efficiënter niveau te tillen én toegankelijk en betaalbaar te maken. Dat is gelukt.

Dat deze partijen uitkwamen bij Black Box Engineering is niet helemaal vreemd. Zo’n tien jaar geleden ontwikkelden we in samenwerking met Berkvens al een AGV-besturingssysteem voor kwekers in de agrarische sector. Tien jaar later was Berkvens op zoek naar een manier om op te schalen, waarbij de noodzaak tot maatwerk op projectniveau zoveel mogelijk zou worden teruggebracht. Toen ook Kuunders gebruik wilde maken van onze expertise om AGV’s ten behoeve van ‘intern transport’ te introduceren kwam alles in een stroomversnelling. Wij brachten beide partijen met elkaar in contact en zo ontstond een krachtig samenwerkingsverband.

Modulair denken staat bij vrijwel elk automatiseringstraject centraal in onze aanpak, waarbij we erg veel tijd investeren in de voorbereiding, de engineering. Als je een traject slim aanpakt en alle afzonderlijke onderdelen qua ontwikkeling en communicatie tot in detail op elkaar afstemt, dan heb je daar in elk volgend stadium profijt van. Elk onderdeel functioneert weliswaar zelfstandig, maar doordat alles zorgvuldig op elkaar is afgestemd, zijn er weinig handelingen nodig om ze elkaar aan te laten vullen. Logisch gevolg is bovendien dat koppelen (zoals met een ERP-systeem) vele malen eenvoudiger wordt.

Modulaire AGV-besturing
Teruggebracht tot de kern draait het bij inzetten van AGV’s om twee zaken: aansturing (zoals routing en uitvoeren van commando’s) en status-monitoring (zoals accu, opdrachtstatus en locatie).
Het ene vindt plaats in het Traffic Management System (TMS) en het andere in het AGV Routing System (ARS). Beide systemen communiceren met de AGV. Wij kozen ervoor om die drie cruciale onderdelen zodanig op elkaar af te stemmen dat er maar één koppeling nodig is met je ERP-systeem, waarbij we bovendien gebruik maken van open standaarden. De communicatie met het ERP-systeem betreft enkel orderinformatie (aanname, afronding en tussentijdse status). Er is géén rechtstreekse communicatie tussen het ERP-systeem en de AGV’s.  
 
Bepalen van locatie en route
Één van de grootste uitdagingen bij het inzetten van AGV’s is het definiëren van de route en de precisie waarmee die route (consequent) door de AGV gevolgd wordt. Elke minimale verstoring is een serieus potentieel gevaar voor veiligheid en efficiency. Voor de locatiebepaling van de AGV koos Berkvens voor geleiding op basis van inductie en Kuunders voor Accerion-sensoren. In het eerste geval worden AGV gestuurd via een vast inductienetwerk en in het laatste geval leer je AGV’s routes aan op basis van parcoursherkenning door middel van een geïntegreerde camera. Die camera-techniek is een revolutionaire Nederlandse vinding en we ontwikkelden dan ook in nauw overleg met de leverancier in Venlo.

Commando’s en status
Misschien iets minder spannend, maar eveneens nauw luisterend: het doorgeven van commando’s (locaties, oppakken, wegzetten, tillen, accu laden, rijden, etc.). en het doorgeven van een status aan een centraal systeem. Alle mogelijke opties en varianten werden bestudeerd, verwerkt en op elkaar afgestemd in het besturingssysteem (TMS en/of ARS).

De voor ons te volgen weg: specificeren, engineren, programmeren, testen, testen, debuggen, testen, proefrijden, debuggen, testen en tot slot….finetunen.

Oplevering binnen anderhalf jaar
Ruim binnen anderhalf jaar na opdracht leveren zowel Berkvens als Kuunders een zeer betaalbare en uiterst betrouwbare AGV-oplossing voor intern transport, gewasverzorging en oogstverwerking. Koppelen met een ERP-systeem is eenvoudig en in heel veel gevallen mogelijk omdat de aansturing en monitoring van de AGV’s volledig buiten het ERP-systeem om verloopt.

Ook zo’n oplossing!
Het kan bijna niet anders dan dat je zelf ook enthousiast en nieuwsgierig bent geworden. Wil je AGV’s gaan inzetten? Ga dan naar Berkvens Green Mobility of Kuunders Technoworks. Wil je (delen van) je proces industrieel automatiseren? Bel of mail ons dan! (0492-359086 of infobbe@blackboxengineering.nl.
.... meer weergeven
AGV haalbaar en betaalbaar voor iedereen
 
Berkvens Green Mobility
Kuunders Technoware
Overstap naar preventief onderhoud
 
ASSET Rail
Installatievoordelen en bedieningsgemak
 
VSB Wellness
Gesorteerd en gebundeld
 
Giebels Meat Products

Smartpark Gemert
Wolfswater 9H
5421 WZ, Gemert
Tel. nr: +31 492 359086
Mobiel: +31 653 762982
E-mail: infobbe@blackboxengineering.nl
OPLOSSINGEN
PORTFOLIO
ACTUEEL
CONTACT
maak een afspraak

Smartpark Gemert
Wolfswater 9H
5421 WZ, Gemert
Tel. nr: +31 492 359086
Mobiel: +31 653 762982
E-mail: infobbe@blackboxengineering.nl
OPLOSSINGEN
PORTFOLIO
ACTUEEL
CONTACT
maak een afspraakSmartpark Gemert
Wolfswater 9H
5421 WZ, Gemert
Tel. nr: +31 492 359086
Mobiel: +31 653 762982
E-mail: infobbe@blackboxengineering.nl
maak een afspraak


OPLOSSINGEN
PORTFOLIO
ACTUEEL
CONTACT


BLACKBOX © 2016DisclaimerPrivacyverklaringAlgemene voorwaardenSitemap